ARKs logo som også er link til forsiden

Kajak

I Amager Ro- og Kajakklub ror vi primært turkajakker og kapkajakker, mens vi ikke har nogen havkajakker.

Kajakken er en ret smal båd der kan være lidt ustabil for den uøvede, men til gengæld fleksibel pga. sin størrelse og fordi det typisk kun kræver en person at ro den. Man er derfor ikke afhængig af andre, men kan tage ud at ro lige, når det passer en.

Kapkajaker

Kapkajakken er den hurtigste kajaktype. For at gøre den så hurtig så mulig er den meget smal og dermed også den sværeste kajaktype at holde balancen i. Det er denne type kajak der bliver benyttet til store løb som EM, WM og OL.

Turkajaker 

En turkajak er en kajak der er bredere end kapkajakken og dermed også meget mere stabil. Til gengæld er den ikke lige så hurtig som kapkajakken. Til instruktion benytter vi de mest stabile af vores turkajakker. De er dog stadig så ustabile at de fleste begyndere tager sig en ufrivillig svømmetur.

Der bliver i Danmark afholdt løb med klasser kun for turkajakker.

Polokajaker

 Vi råder også over 10 polokajakker. Dem bruger vi til at spille kajakpolo, som kort fortalt er håndbold i polokajakker, samt til generel sjov og leg. De er korte så de er lette at dreje rundt med og robuste så de kan tåle at sejle ind i hinanden. Polokajakkerne er i øvrigt den eneste type kajak vi har, hvor man kan lave en grønlændervending.

Børnekajakker

Vi har også en del børnekajakker som benyttes af børneafdelingen.

Mandskabsbåde

De fleste af klubbens kajakker er en-er kajakker, men vi har også en række 2-er kajakker og nogle få 4-er kajakker. Jo flere man er i en kajak, jo hurtigere går det.